Algemene info Ronde van Nederland 2020


Exclusief voor 2020: Esperienza Ronde van Nederland

 

Het Coronavirus heeft een enorme impact op alles en iedereen. Helaas ook op de organisatie van de Esperieza Stelvio 2020 in Noord-Italië. Deze hebben we dan ook af moeten blazen. Maar Bike4Brains heeft een alternatief: Esperienza Ronde van Nederland!

Met start op vrijdag 28 augustus om 9:00 uur en aankomst op zondag 30 augustus rond 15:00 uur wordt door enkele teams in estafettevorm in 5 etappes door heel Nederland gefietst. Elk team legt gemiddeld 260 kilometer af en er wordt zo veel mogelijk dag en nacht doorgefietst, uiteraard met strikte inachtneming van de veiligheid van de deelnemers.

Elk team (met dus steeds een andere startplaats) heeft een teamleider en andere fietsers kunnen deze routes geheel of gedeeltelijk mee fietsen. Voor gedeeltelijk meefietsen gelden de vooraf bepaalde afstandsnormen.

De rijders/teams zullen ondersteund worden vanuit een zelf te regelen volgauto en met een track&trace te volgen zijn via social media kanalen. De Gpx-bestanden (route) zullen op een later moment bekend gemaakt worden, zodat ook toeschouwers kunnen aanmoedigen langs de route.

Bijzondere prestatie

De 5 trajecten die zijn uitgezet hebben allemaal hun eigen karakteristieken. Zowel in termen van lengte, windrichting, hoogteverschillen maar ook het moment waarop wordt gefietst. Nachtrijden vraagt om nog meer focus dan rijden overdag.

Iedereen, momenteel met een maximum van 60 deelnemers totaal, kan via deze site zich inschrijven en aangeven welk traject de voorkeur heeft en hoeveel kilometer. De keuze is steeds een veelvoud van 50 kilometer of de totale afstand. Geplande starttijden per etappe staan hieronder.

Meedoen is een unieke prestatie. Zowel voor jezelf, als voor het doel waarvoor we fietsen.

Deelnemersinfo

De deelnemersinfo is maatwerk. Vandaar dat iedereen die zich inschrijft een eigen routeboek krijgt met daarin de route, tijden, regels, veiligheid, voorzieningen zoals volgauto’s etc.

Feestelijke finish

De finish is op zondag 30 augustus rond 15:00 uur in Woerden. Afgesloten wordt met een hapje en een drankje. Er zal ook een officieel tintje aan de finish worden gegeven met enkele bekende Nederlanders. Meer info hierover volgt.

 

Deelnemen?

Deelname is uiteraard alleen mogelijk indien de richtlijnen van het RIVM en het KNWU het te zijner tijd toelaten om een gedeelte van de route mee te fietsen. Voor iedereen die een deel van het parcours wil meefietsen staan hieronder de mogelijkheden en voorwaarden beschreven.

Je start altijd op de locatie van het ‘estafette wisselmoment’

 • Vrijdag 28 augustus
  • 09.00 uur - Daan Theeuwes Centrum in Woerden (Jasper Hendrikx is de kopman)
 • Vrijdag 28 augustus
  • +- 18.00 uur - Roosendaal Centraal Station (Gerben Boomaars is de kopman)
 • Zaterdag 29 augustus
  • +- 04.00 uur - Arnhem Centraal Station (Jasper Vis is de kopman)
 • Zaterdag 29 augustus
  • +- 12.30 uur - Delfzijl Centraal Station (Maarten van den Beld is de kopman)
 • Zondag 30 augustus
  • +- 06.00 uur - Enkhuizen (Dijk) (Daniel van de Beek is de kopman)
 • Zondag 30 augustus
  • +- 12.30 uur - Scheveningen (pier) t/m Daan Theeuwes Centrum te Woerden (laatste 50 km)

Je kan kiezen om de volgende afstanden mee te fietsen:

 • 50 km
 • 100 km
 • 150 km
 • 200 km
 • Volledige afstand (260 – 280 km)

Je bent self supported en bedenk ook alvast hoe jij weer veilig thuis komt

 • Voor reepjes en drankjes zal je zelf moeten zorgen
 • Zorg ook voor goed materiaal

 

Schrijf je nu in voor de mooiste fietstocht van 2020. Inschrijving kost € 25,- inclusief borrel met hap bij de finish. Voor € 50,- kun je het unieke kwaliteitsshirt van deze ronde er bij bestellen. Ook geinteresseerd in een bijpassende wielerbroek, dan kan ook die in de aanmeldflow worden bijbesteld voor € 75,-.

Je kunt dus zelf je voorkeursroute aangeven en hoeveel kilometer je wilt fietsen. We hopen dan dat je een aantal sponsors weet te vinden die je sportieve prestatie voor het goede doel steunen. Het streefbedrag is om dit jaar € 25.000,- voor het postrevalidatie programma jongeren met hersenletsel.  

 

Inschrijven *

* Disclaimer: Ondanks dat we met de organisatie alle mogelijke veiligheidsmaatregelen treffen om de wielerronde zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om te vermelden dat meedoen geheel op eigen risico is. 

 

Sponsoren:

Liever niet meedoen, maar wel willen bijdragen. Alleen sponsoren is ook mogelijk via deze website. Hopende op jullie support!

Doneren

 

Sportieve groet namens het projectteam Esperienza Ronde van Nederland 2020

Rijder #1 Jasper Hendrikx (Woerden – Roosendaal)

Rijder #2 Gerben Boomaars (Roosendaal – Arnhem)

Rijder #3 Jasper Vis (Arnhem – Delfzijl)

Rijder #4 Maarten van den Beld (Delfzijl – Enkhuizen)

Rijder #5 Daniel van de Beek (Enkhuizen – Woerden)