Esperienza Stelvio 2021

van totaal € 50.000 (79%)

Op zaterdag 28 augustus 2021 zal de vijfde editie plaats vinden van de Esperienza Stelvio*.

De Passo dello Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste bergpas in de Italiaanse Alpen. De bergpas is vooral bekend vanwege legendarische wieleretappes in de Ronde van Italië (Giro d’Italia).
Wilco Kelderman beschreef vorig jaar de Giro-rit over de Passo dello Stelvio als één van de zwaarste dagen uit zijn carrière.

Deze epische bergpas zullen wij beklimmen vanuit het Italiaanse bergdorp Bormio. Maar liefst 1533 hoogtemeters zullen beklommen moeten worden in 21,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1% in een adembenemende omgeving.

Deze bergpas is voor menig wielrenner een flinke beproeving, daarom zullen wij de deelnemers ondersteunen met (virtuele) trainingsritten, wielertips en trainingsschema’s. De weg naar 28 augustus zal minstens net zo leuk worden als de dag zelf! Gedurende de Esperienza Stelvio zullen er challenges zijn waar iedereen aan kan deelnemen, staat veiligheid voorop en worden de deelnemers ondersteunt door motards, een bezemwagen en vrijwilligers in de bevoorrading halverwege- en bovenop de Stelvio. Er zal worden afgesloten met een diner om de mooiste verhalen met elkaar te delen.

Voor de doorgewinterde wielrenner zal er deze editie een extra beproeving mogelijk zijn. Op de top van de Passo dello Stelvio zal er afgedaald worden via de Umbrailpass om de Stelvio vervolgens te beklimmen via Prato. Er zullen nog eens 1808 hoogtemeters beklommen te dienen worden met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4%. De 48 haarspeldbochten naar de top van de Stelvio maken deze route een totale rit van 84 km met in totaal maar liefst 3300 hoogtemeters. Opgeven voor deze challenge kan door een mailtje na de inschrijving te sturen naar info@bike4brains.nl.

* Ondanks dat we met de organisatie alle mogelijke veiligheidsmaatregelen treffen om het wielerevent zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om te vermelden dat meedoen geheel op eigen risico is.


Inschrijven en fondsenwerving starten?

Schrijf je nu eenvoudig in voor de Esperienza Stelvio 2021! Hieronder zie je de wat de kosten zijn voor deelname en eventuele zelf te kiezen opties. Het is ook mogelijk meerdere mensen in 1 inschrijving aan te melden.

Inschrijfkosten Esperienza Stelvio

Deelname 2021 € 80,- (inclusief wielershirt 2021)
Donateursshirt Esperienza Stelvio 2021 € 50,-
Bijpassende wielerbroek € 75,-.

*maten voor het wielershirt kan je tijdens de inschrijving aangeven + bijpassende wielerbroek)

Wanneer ontvang ik mijn bestelde wielerkleding?

Wil je verzekerd zijn van een wielershirt en eventueel een bijpassende wielerbroek dan dien je je voor 16 juni 2021 in te schrijven. Dit in verband met het bestellen van de wielerkleding.

Sponsordoel

We hopen vervolgens dat je een aantal sponsors/donateurs weet te vinden die je sportieve prestatie voor het goede doel steunen. Het streven is om met dit event dit jaar € 50.000,- op te halen. Het streef donatiebedrag per deelnemer hebben we op € 250,- gezet. Het zou fantastisch zijn als je dit bedrag ophaalt.

Hoe ziet de Esperienza Stelvio eruit?

Als deelnemer en vrijwilliger aan de Esperienza Stelvio ontvang je een gedetailleerd draaiboek, maar globaal ziet het programma er als volgt uit:

  • Donderdag 26 augustus vertrek busreizigers naar Bormio

Op donderdag 26 augustus zal er een bus vertrekken vanaf een centrale locatie in Nederland (met fietsvervoer). Deelnemers met eigen vervoer kunnen uiteraard kiezen wanneer ze afreizen naar Bormio.

  • Vrijdag 27 augustus aankomst busreizigers

Deze dag staat in het teken van de aankomst van de busreizigers en mensen die met eigen vervoer zijn afgereisd naar Bormio. Op deze dag kan je je fiets ophalen bij de organisatie indien je je fiets hebt meegegeven of je eigen gehuurde fiets ophalen*. Aan het einde van de middag vinden de briefings plaats voor de deelnemers en de vrijwilligers.

*voor fietsverhuur verwijzen we je door naar Bormio Ski & Bike Rental. De winkel ‘Therme’ zit vlakbij het centrum van Bormio en op 300 meter vanaf de startlocatie op zaterdag. Huren is wel op eigen risico en de organisatie is niet verantwoordelijk voor gehuurde fietsen en/of afspraken met de verhuurder.

  • Zaterdag 28 augustus

De dag van de klim! In de ochtend verzamelen we bij Hotel San Lorenzo midden in het centrum van Bormio. Hier zal de mogelijkheid zijn om een tas af te geven die de organisatie vervolgens naar de top zal brengen. Na een bemoedigende speech vanuit de organisatie van Bike4Brains en het Italiaanse volkslied zal er worden afgeteld en kan de klim beginnen.

De top gehaald? Dan kan je vervolgens in een van de drie groepen gezamenlijk afdalen (i.v.m. veiligheid laten we deelnemers niet zelfstandig afdalen). Indien je niet wilt afdalen kunnen jij en je fiets met vervoer terug naar beneden. Geef dit van te voren aan bij de organisatie.

We sluiten proostend de dag af met een hapje en een drankje en staan stil bij de huldiging van alle deelnemers en natuurlijk is er de bekendmaking van het opgehaalde sponsorbedrag. De busreizigers vertrekken zaterdagavond terug naar Nederland. 

Evenement bij uitstek geschikt voor (oud)revalidanten niet-aangeboren hersenletsel*

De uitdaging om de beroemde Stelvio te beklimmen is uitermate geschikt voor deelnemers die tevens de doelgroep zijn van de fondsenwerving van ons evenement. Vanuit het Daan Theeuwes Centrum (DTC), zullen meerderde (oud)revalidanten deelnemen aan de Ronde van Nederland, indien nodig met een buddy ter begeleiding. Op welke manier zij deelnemen is volledig vrij en naar eigen invulling. Dit kan zijn met een (elektrische) handbike, maar ook tandems, duo-fietsen of driewielfietsen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kan er gekozen worden om niet de gehele klim te fietsen, maar bijvoorbeeld de laatste paar kilometer of de laatste bocht.

Niet eerder is een evenement georganiseerd om mensen met niet-aangeboren hersenletsel een mooie, sportieve en gezamenlijke prestatie te laten leveren. De Esperienza Stelvio geeft hier graag invulling aan. Ook als u geen geschiedenis heeft bij het DTC, bent u meer dan welkom om deel te nemen!

Twijfelt je over jouw deelname? Neem gerust contact op met de organisatie om uw vragen voor te leggen en de mogelijkheden af te tasten (info@bike4brains.nl).

* Ondanks dat we met de organisatie alle mogelijke veiligheidsmaatregelen treffen om het wielerevent zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om te vermelden dat meedoen geheel op eigen risico is.

Corona disclaimer

Deelname, of eigenlijk doorgang van het event, is uiteraard alleen mogelijk indien de Corona-richtlijnen van de Nederlandse overheid (reisadvies), de Provincie Sondrio (IT), de gemeente Bormio (IT), het RIVM het te zijner tijd toestaan.

Als het event door kan gaan is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de geldende richtlijnen en maatregelen op dat moment. Indien na jouw inschrijving het event moet worden afgelast zal je inschrijving geldig blijven voor de volgende editie in 2022. Ook de reeds geworven donatiegelden blijven staan. In overleg met de organisatie kan ook het inschrijfgeld volledig gerestitueerd worden. Ditzelfde geldt voor eenieder die als gevolg van de Corona maatregelen niet mag/kan meedoen aan het event!

Alleen doneren?
Liever niet meedoen, maar wel willen bijdragen. Alleen doneren is ook mogelijk via deze website. En wordt enorm gewaardeerd.

Ronde van Nederland 2021 ook wat voor jou?
Naast de Esperienza Stelvio 2021 organiseren we dit jaar ook nog het wielerevent De Ronde van Nederland. Bij dit wielerevent kan je zelf een afstand en route kiezen of zelfs deze op elkaar laten aansluiten. Meer info kun je hier vinden.

Uiteraard kan je op eigen gelegenheid naar Bormio afreizen, maar dit jaar hebben we net zoals vorig jaar een zorgeloze vervoersoptie tegen een schappelijke prijs!

Busreis
Om goed uitgerust de Stelvio de beklimmen, is het zaak dat je snel en comfortabel in Bormio aan komt. Bike4Brains heeft daarom een bijzonder arrangement samengesteld dat kwaliteit combineert met een lage prijs en… slechts één vrije dag (vrijdag). De busreis is te combineren met een verblijf in Hotel San Lorenzo.

We vertrekken op donderdag 26 augustus omstreeks 19:00 uur naar Bormio met een internationale bus (met wc, bar, ruststoelen) vanaf de volgende centraal gelegen locatie in Nederland:

Carpoolplaats De Meern- Zuid
Meerndijk 59 3454 HP De Meern (Utrecht)

Tussen 14:00 en 15:00 zal de bus arriveren in Bormio nabij hotel San Lorenzo. Adres: Via Santo Lorenzo 2, 23032 Bormio SO, Italië

De bus beschikt ook over bagagewagen voor 36 fietsen.

Na de beklimming van de Stelvio komt iedereen weer aan bij San Lorenzo voor een douche, een afscheidsparty met borrel en happen en vertrekken we rond 22:00 uur. Uitgerust komen we dan zondag rond 14:00 uur weer aan in Utrecht.

Kosten
De busreis (retour Utrecht-Bormio) kost € 125,- per persoon. Bij je inschrijving kan je direct kiezen voor de optie busvervoer en direct betalen.

Het transport van de fiets is voor busreizigers gratis. Ga je op eigen gelegenheid dan kan je – op basis van beschikbaarheid en zelf afleveren en ophalen in Utrecht – je fiets laten vervoeren voor € 35,-.

Dit jaar hebben we samen met het 3-sterren+ hotel San Lorenzo ook weer een mooie aanbieding gemaakt voor een overnachting! Het hotel ligt mooi in het centrum van Bormio.

Kosten
Bij het hotel heb je de keuze uit een (gedeelde) 2-persoons kamer of een 1-persoons kamer. De overnachting incl. ontbijtbuffet in San Lorenzo kost op basis van 2 personen op een kamer € 70,- p.p. Wil je een 1-persoons kamer dan is de toeslag € 40,-.

Bij je inschrijving kan je direct kiezen voor de opties verblijf en/of busvervoer en direct betalen.

Adres Hotel San Lorenzo:
Via Santo Lorenzo 2, 23032 Bormio SO, Italië.

De start op zaterdag zal plaats vinden voor hotel San Lorenzo en hier vandaan zal ook de bus op zaterdagavond weer vertrekken. De gezamenlijke afsluiter en borrel zal ook hier plaats vinden op zaterdagmiddag/avond.

 Dit prachtige wielershirt is inbegrepen in het inschrijfgeld a € 80,- voor deelname aan Esperienza Stelvio 2021. Tegen betaling van € 50,- kun je er ook nog eentje extra aanschaffen bij aanmelding voor het event. Eventueel ook een kwalitatief hoogwaardige bijpassende broek bij te bestellen voor € 75,-. Alleen voor aanmeldingen die vóór 18 juni binnenkomen kunnen we garanderen dat het shirt (en eventueel de broek) er is op de dag van het event. Shirts bij latere aanmeldingen dan 18 juni worden hoogstwaarschijnlijk pas na het event geleverd. 

Merk van de kleding is Bodhi Cycling

Voor maatvoering van de shirts klik hier!