Ronde van Nederland 2021

Streefbedrag behaald
van totaal € 50.000 (138%)

 

Ronde van Nederland 2021

Op zaterdag 3 juli 2021 organiseren wij als Stichting Bike4Brains de tweede editie van het wielerevent 'Ronde van Nederland' om fondsen te werven voor het Daan Theeuwes Centrum, ter ondersteuning van jongeren en jongvolwassenen in hun strijd tegen en na niet aangeboren hersenletsel. Deze moderne revalidatiekliniek biedt op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, gespecialiseerde revalidatie voor jongeren van 16 tot 35 bij ernstig hersenletsel. Mede door steun van Bike4Brains, dat de afgelopen twee jaar 88.000 euro doneerde, resulteert dat in herwonnen Quality of Life en zelfstandigheid voor jongeren met ernstig hersenletsel.

Na de eerste editie van de Ronde van Nederland vorig jaar hebben we de deelnemers, organisatie en vrijwilligers gevraagd om hun feedback. Op basis van deze feedback hebben we in 2021 een flink aantal verbeteringen aan het concept doorgevoerd. Deze zijn vooral gericht geweest op de veiligheid, de logistiek, de laagdrempeligheid, de schaalbaarheid en niet in de minste plaats de gezelligheid.

 

Hoe ziet het evenement er uit?

 • Start- en finishplaats van het wielerevent is het Daan Theeuwes Centrum (DTC) voor Intensieve Neurorevalidatie in Woerden. Dit is een gespecialiseerde kliniek voor medische specialistische revalidatie primair gericht op jongeren en jongvolwassenen met ernstig hersenletsel, exact de doelgroep waarvoor we met dit event fondsen  willen werven.
 • Deelnemers kunnen uit vijf vooraf uitgestippelde GPX fietsroutes/lussen een keuze maken, of deze combineren om tot de gewenste te fietsen afstand te komen. De routes zijn met zorg en oog voor Nederlands natuurschoon samengesteled. Maximaal te fietsen afstand is 300 km. De fietsroutes/lussen starten en finishen allemaal bij het DTC. Hieronder de beschikbare fietsroutes:
  • 10 km (deze lus is met name bedoeld voor (oud)revalidanten van ernstig hersenletsel)
  • 25 km
  • 50 km
  • 100 km
  • 200 km
 • Er zal alleen gereden worden tussen zonsopkomst en zonsondergang. Dat is ook de reden dat we de maximale afstand limiteren tot 300 km.
 • Omdat we er naar streven dat iedereen tussen 16:00-18:00 uur finisht zullen we met vaste startblokken werken. Hieronder een indicatie van de startblokken per afstand (kunnen nog wijzigen):
  • van 250km-300km -> startblok van 5:30-6:00 uur
  • van 200km-225km -> startblok van 6:00-8:30 uur
  • van 150km-175km -> startblok van 8:30-10:30 uur
  • van 100km-125km -> startblok van 10:30-12:00 uur
  • van 10km-75km -> startblok van 12:00-15:00 uur
 • Op de start- finishplaats zal de hele dag vermaak zijn voor renners en toeschouwers.
 • Tevens is deze locatie de uitgifteplaats van versnaperingen en 2 drankjes die bij het inschijfgeld voor het event zijn inbegrepen. Er zal enkel bij de lange route/lus van 200 km ook een uitgifteplek van versnaperingen en drinken zijn halverwege die route 
 • Vanaf 17 uur zal er een BBQ voor alle deelnemers zijn. Het is ook mogelijk om jouw supporters mee te laten doen met de BBQ. Daarvoor moeten ze zich wel vooraf opgeven en we vragen hiervoor een kleine vergoeding van €20 pp.
 • Tegelijkertijd met de BBQ zal een DJ muzikale invulling geven de vroege avond
 • Eindtijd wordt verwacht tussen 19 en 20 uur

Praktische informatie voor de deelnemers ten aanzien van oa parkeren, ophalen startnummers, programma eventdag, enz. is per mail aan de deelnemers verzonden!

Het dragen van een valhelm tijdens de fietstocht is verplicht voor alle (oud)revalidanten van ernstig hersenletsel inclusief hun begeleiders en verder voor iedereen die meedoet met racefiets of ATB/mountainbike.

 

Evenement bij uitstek geschikt voor (oud)revalidanten niet-aangeboren hersenletsel

Met name de korte fietsafstanden (10km en 25 km) zijn uitermate geschikt voor deelnemers die tevens de doelgroep zijn van de fondsenwerving van ons evenement. Vanuit het DTC zullen meerderde (oud)revalidanten deelnemen aan de Ronde van Nederland, indien nodig met een buddy ter gebeleiding. Op welke manier zij deelnemen is volledig vrij. Dit kan zijn met een (elektrische) handbike, maar ook tandems, duo-fietsen of driewielfietsen behoren tot de mogelijkheden.

Niet eerder is een evenement georganiseerd om mensen met niet-aangeboren hersenletsel een mooie, sportieve en gezamenlijke prestatie te laten leveren. De Ronde van Nederland geeft hier graag invulling aan. Ook als u geen geschiedenis heeft bij het DTC, bent u meer dan welkom om deel te nemen!

Twijfelt je over jouw deelname? Neem gerust contact op met de organisatie om uw vragen voor te leggen en de mogelijkheden af te tasten (info@bike4brains.nl). 

 

Inschrijven en fondsenwerving starten?

Schrijf je nu in voor de Ronde van Nederland 2021. Inschrijving kost € 30,- inclusief versnaperingen en drinken tijdens de fietstocht en BBQ en drankje bij de finish. Voor € 50,- kun je het unieke kwaliteitsshirt van deze ronde er bij bestellen. Ook geinteresseerd in een bijpassende wielerbroek, dan kan ook die in de aanmeldflow worden bijbesteld voor € 75,-. Inschrijving sluit op 26 juni. Wil je verzekerd zijn van tijdige levering van het wielershirt moet jouw inschrijving uiterlijk 24 april binnen zijn. Daarna krijg je hem per post nagestuurd.

In de inschrijf-flow dien je ook jouw voorkeurs fietsafstand aan te geven. Dit is indicatief voor de organisatie en kan je altijd later nog aanpassen.

We hopen vervolgens dat je een aantal sponsors/donateurs weet te vinden die je sportieve prestatie voor het goede doel steunen. Het streven is om met dit event dit jaar € 50.000,- op te halen. Het streef donatiebedrag per deelnemer hebben we op € 250,- gezet. Het zou fantastisch zijn als je dit bedrag ophaalt.

 

Schrijf je in *

* Ondanks dat we met de organisatie alle mogelijke veiligheidsmaatregelen treffen om het wielerevent zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om te vermelden dat meedoen geheel op eigen risico is. 

 

Corona disclaimer

Deelname, of eigenlijk doorgang van het event, is uiteraard alleen mogelijk indien de Corona-richtlijnen van de Gemeente Woerden, het RIVM en het KNWU het te zijner tijd toestaan.

Als het event door kan gaan is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de geldende richtlijnen en maatregelen op dat moment. Indien na jouw inschrijving het event moet worden afgelast zal je inschrijving geldig blijven voor de volgende editie, later dit jaar of mogelijk pas volgend jaar. Ook de reeds geworfen donatiegelden blijven staan. In overleg met de organisatie kan ook het inschrijfgeld volledig gerestitueerd worden. Ditzelfde geldt voor eenieder die als gevolg van de Corona maatregelen niet mag/kan meedoen aan het event!

Als alternatieve datum voor de Ronde van Nederland hebben we zaterdag 9 september 2021 gekozen. Uitwijken naar deze datum heeft ook impact op de startblokken en te fietsen afstanden omdat deze dag aanzienlijk 'korter' is dan 3 juli. 

 

Alleen doneren?

Liever niet meedoen, maar wel willen bijdragen. Alleen doneren is ook mogelijk via deze website. En wordt enorm gewaardeerd.

 

Doneer nu

 

Esperienza Stelvio 2021 ook wat voor jou?

Naast de Ronde van Nederland 2021 organiseren we dit jaar ook nog het wielerevent Espierenza Stelvio in Bormio in Italie. Bij dit meerdaagse wielerevent beklim je oa de beruchte Passo dello Stelvio voor het goede doel. Meer info kun je hier vinden.

 

 

Hieronder ter indicatie de verschillende routes/lussen die kunnen worden gekozen. Het is mogelijk om meerdere routes/lussen aan elkaar te koppelen.

10 KM

Deze route volgt later

 

25 KM

 

 

50 KM (twee varianten)

 

 

100 KM

 

 

200KM

   Het Ronde van Nederland 2021 wielershirt is tegen betaling van € 50,- aan te schaffen bij aanmelding voor het event. Eventueel is er ook een kwalitatief hoogwaardige bijpassende broek bij te bestellen voor € 75,-. Alleen voor aanmeldingen die vóór 23 apeil 18:00 uur binnenkomen kunnen we garanderen dat het shirt (en eventueel de broek) er is op de dag van het event. Bestelde shirts bij latere aanmeldingen dan 23 april worden na het event geleverd. 

Merk van de kleding is Bodhi Cycling

Voor maatvoering van de shirts klik hier!